recept stoofvlees

Als in je recept stoofvlees staat vermeld, welk vlees kies je dan het best? Rundvlees uiteraard, maar welk deel van de koe je kiest bepaalt hoe lekker je stoofvlees wordt. Ook is het heerlijk om het vlees een dag van tevoren in een zure marinade te zetten, hierdoor wordt het nog malser en dus smakelijker. Gebruik ook gerust je favoriete donkere bier, dat doet je gerecht zoveel goeds. En of je nu hachee, goulash of stoofvlees met frieten maakt, met runderriblappen smaakt het het best!

Ingrediƫnten stoofvlees voor 4 personen:

  • 1 kilo rundvlees
  • 2 uien
  • 2 flesjes bruin bier
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 bruine boterham
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 1 kruidnagel
  • 1 klont boter
  • 1 scheut natuurazijn
  • Peper
  • Zout
recept stoofvlees

Recept stoofvlees:

Snijd het rundvlees in gelijke stukken en snipper de uien. Smelt de boter in een grote stoofpan en schroei de stukken vlees tot ze mooi goudbruin zijn van kleur. Kruid het vlees met peper en zout naar smaak, voeg de snippers ui toe en stoof ze, maar laat ze niet bruin bakken.

Voeg het bier in kleine beetjes toe aan de stoofpan en roer alle aanbaksels van het vlees goed los. Breng aan de kook.

Voeg de kruidnagel, appelstroop, laurierblaadjes en takjes tijm toe. De kruiden kun je eventueel bij elkaar binden met een stukje keukentouw, zodat je ze er voor het serveren makkelijk uit kunt vissen.

Besmeer de bruine boterham met de scherpe mosterd en leg, met de besmeerde kant naar beneden, in de stoofpan.

Laat het vlees twee tot drie uur zachtjes sudderen op laag vuur. Terwijl je af en toe roert, kun je de gaarheid van het vlees controleren. Als de saus voor het stoofvlees de juiste dikte heeft, laat je het verder sudderen met de deksel op de pan.

Als het vlees goed gaar is roer je een scheutje natuurazijn door je stoofpot. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Verwijder de kruiden en kruidnagel en serveer het vlees over heerlijke dik gesneden Vlaamse frieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *