Ben jij helemaal gek van die lekkere rooksmaak aan vis en vlees? Heb jij alleen geen zin om hier tijd en moeite in te steken en dit te gaan roken in een rookkast? Dan is de smoking gun zeker wat voor jou. Een makkelijke tool die je niet meer kan missen. Steeds meer mensen gebruiken de smoking gun om in een paar minuten tijd een heerlijke rooksmaak aan hun vlees en vis te krijgen. Ben je benieuwd wat een smoking gun kan en hoe het werkt? Lees dan gauw verder!

Hoe gebruik je een smoking gun?

Een smoking gun is een apparaat van klein formaat. Via een slang komt er rook uit dit geniale apparaatje. De heerlijke rooksmaak heb je in mum van tijd voor elkaar. Het is erg simpel om te gebruiken. Wel is het goed om te weten hoe je het apparaatje gebruikt. Je hebt slechts maar een paar dingen nodig om te beginnen:

●        De smoking gun zelf

●        Een rookstolp

●        Het product wat je wilt roken

●        Houtmot

Houtmot is als het ware de brandstof van de smoking gun. Het zijn kleine houtsnippers die langzaam verbranden. Je hoeft maar een gram per keer te gebruiken. Vaak is dat wel genoeg om het stuk vlees of vis te roken. Aan de bovenkant van de smoking gun kun je de houtmot erin doen. Je steekt het aan en houdt de smoking gun ingedrukt.

De rookstolp doe je over het stuk vlees of vis heen. Dit zodat de rook niet ontsnapt. Zo kan het eten goed roken en ruikt niet de hele kamer naar rook.

Ook is het belangrijk om het verschil te kennen tussen koud roken en warm roken. Wanneer je koud rookt, voeg je alleen de rooksmaak toe. Dit doe je wanneer de vlees of vis al gaar is. Naast koud roken, kun je ook warm roken. Wanneer je warm rookt zorg je ook voor een rooksmaak. De rook is alleen warm. Dat betekent dat het stuk vlees of vis tijdens het roken nog gegaard wordt.

Snel roken met een smoking gun

Het roken van het stuk vlees of vis, kun je al snel doen. Hoe langer je het stuk vlees of vis onder de stolp laat zitten, hoe meer je de rooksmaak krijgt. Dit hangt dus ook een beetje af van wat jouw persoonlijke smaak is. Wil je een sterke rooksmaak? Dan kun je het beste 3 tot 10 minuten wachten. voor een gemiddelde rook smaak kun je het beste 1 tot 3 minuten wachten. Ben jij meer iemand die houdt van een lichte rooksmaak? Dan is een minuutje al voldoende. Een rooksmaak toevoegen was nog nooit zo makkelijk!

Meer roken dan alleen vlees en vis

Een smoking gun wordt voornamelijk gebruikt voor het roken van vlees en vis. Denk maar bijvoorbeeld aan gerookte zalm of gerookte kipfilet. Wist je dat je nog veel meer kunt roken dan alleen vlees en vis? Zelfs boter, oude kaas, olijven, karamel zeezout, mozzarella, gin tonic en nog veel meer! Heerlijk om mee te experimenteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *