Een eerste stap om een ​​geweldige cocktail te maken, zijn de nodige cocktail tools! Daarom laten we u vandaag de hulpmiddelen voor beginnende mixologen. Cocktails maken is een kunst, en net zoals een schilder een goed penseel nodig heeft, heeft een mixoloog een goede shaker nodig. Het ziet er misschien ontmoedigend uit, maar cocktails schudden is eenvoudiger dan je misschien denkt. Laten we de lijst met cocktail tools doornemen!

Een jigger en een shaker

Precisie is de sleutel bij het maken van een goede cocktail en een jigger is een handig meetinstrument om u te helpen een perfecte cocktail te maken. Er zijn veel opties bij het kiezen van een jigger, maar veel barmannen kiezen voor de kegelvorm, lange en kleine jiggers.

Shakers zijn misschien wel de leukste van de cocktail tools. De traditionele Cobbler, met een metalen of glazen kan, heeft een ingebouwde shaker en een ingebouwde top. De Boston-shaker bestaat uit 2 zijkanten, een pintglas en een metalen kan om de bovenkant te bedekken en de afdichting te creëren. De reden waarom barmannen bij deze shaker zweren, is dat je mix sneller afkoelt tijdens het schudden en het schudden minder tijd kost.

Bar – of staaflepel

Een staaflepel is niet zomaar een lepel. Het is een metalen lepel met een lang en spiraalvormig handvat, ideaal voor het roeren van drankjes. Het lange spiraalvormige handvat is zo dat je de drank langs de spiraal kunt schenken om gelaagde cocktails te maken. Een staaflepel is beter dan een normale lepel omdat hij in elk type glaswerk past en aangezien cocktails ander glaswerk vereisen, is een staaflepel handig.

Andere cocktail tools

  • Cocktails smaken veel beter als je vers sap gebruikt, dus gebruik je citruspers om thui
  • Een muddler helpt je om de kruiden voorzichtig tot een pasta te verwerken.
  • Een mooi glas maakt je cocktail nog aantrekkelijker en het middelpunt van ieders aandacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *