De horeca maakt gebruik van vele en diverse ingrediënten. Het is van belang dat deze producten zo lang mogelijk vers blijven. Door een goede horeca vriezer aan te schaffen blijven je producten veel langer vers. Welke soorten vriezers zijn beschikbaar? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een horeca vriezer? Dit artikel geeft uitleg.

Welke soorten vriezers zijn er?

Horeca Vrieskasten zijn rechtopstaande vriezers, ze beschikken over roosters om producten te bewaren. De vrieskasten zijn goed toegankelijk zonder dat men hoeft te bukken om een producten te pakken. Vrieskasten zijn verkrijgbaar met 1 of 2 deuren.

Vrieskisten voor het gebruik in de horeca zijn vaak groter dan de versie voor thuis.

De vrieskisten voor professioneel gebruik bestaan uit hoogwaardige onderdelen. In deze type vriezers kan je moeiteloos producten stapelen en opslaan.

Onderbouw vriezers en vrieswerkbanken zijn ideaal voor keukens met minder ruimte. De werkbanken maken gebruik van RVS en graniet. Onderbouw vriezers kunnen makkelijk onder werkbladen worden geïnstalleerd.

Een koelcel is geen vriescel. De ideale temperatuur voor een koelcel ligt overigens niet vast. De ideale temperatuur van een koelcel hangt af van de wensen van de horecaondernemer. De temperatuur kan naar wens en behoefte worden ingesteld.

Soorten koelingen in combinatie met vriezers

Statische koelingen maken gebruik van een koelmiddel in de wanden en leidingen. Er vindt weinig luchtcirculatie plaats en er kunnen temperatuurverschillen ontstaan.

Een geventileerde koeling is hetzelfde als een statische koeling maar maakt gebruik van een extra ventilator aan de binnenzijde.

Een geforceerde of dynamische koeling maakt gebruik van koele lucht, een ventilator en een externe verdamper. De temperaturen blijven bij een geforceerde of dynamische koeling stabieler.

Waar moet je op letten als je een professionele vriezer gaat kopen?

Punt 1: Het is goed om duidelijk en helder voor ogen te hebben waar je de vriezer voor gaat gebruiken. Sommige producten vereisen dat een vriezer tot -18 graden kan vriezen.

Punt 2: Welke soort vriezer is passend?

Gaat de deur meerdere keren open en dicht? Een dynamische vriezer is handig voor meerdere horeca ondernemers. Een dynamische versie maakt gebruik van een gelijkmatige temperatuur en stabiliseert zich snel bij het open van de deur.

Punt 3: Investeer in kwaliteit

Werp een kritische blik op de kwaliteit van een horeca vriezer. Je wilt immers investeren in een product met een langere levensduur. Een vriezer van een goede kwaliteit is onontbeerlijk in de horeca. Het is niet fijn als een vriezer het plotseling niet meer doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *