Bij het bereiden van menig aantal gerechten wordt er vandaag de dag gebruik gemaakt van een blender. Op het ogenblik dat je een dergelijk toestel wenst te kopen om te gebruiken in een horeca-omgeving zijn er uiteraard verschillende (extra) zaken waar je rekening mee dient te houden. In vergelijking met een gewone blender bij jou thuis is het namelijk zo dat deze doorgaans over een groter vermogen dient te beschikken. Een dergelijk groter vermogen is vereist omdat er op veel kortere termijn en vooral veel meer gerechtjes mee moeten worden bereid. Zou jij ook graag een professionele blender willen aanschaffen, maar kan je daarvoor best nog wat kooptips gebruiken? Dan is dat precies wat wij je kunnen aanbieden door middel van de onderstaande informatie!

1.) Het vermogen van je blender is van zeer groot belang

Bij het aanschaffen van een gewone blender voor thuis zal je kunnen vaststellen dat het vermogen eigenlijk al begint ergens rond de 500 Watt. Dat is voor een professionele blender niet voldoende. Wel is het zo dat meerdere factoren een niet onbelangrijke impact hebben op het vereiste vermogen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook maar eens aan het soort ingrediƫnten die je (hoofdzakelijk) wil gaan blenden. Hoe dan ook is het vereiste vermogen waar je blender over dient te beschikken altijd een zeer belangrijk punt om de nodige aandacht aan te besteden.

2.) Welke messen zitten er in jouw professionele blender?

Een tweede eveneens zeer belangrijk aandachtspunt heeft te maken met de messen die in de blender zitten. Niet alleen de kwaliteit van de messen is van belang om aandacht aan te besteden, dat geldt eveneens voor de manier waarop de blender kan worden gedemonteerd. Ook voor standaard, maar nog des te meer voor professionele exemplaren geldt dat het zeer belangrijk kan zijn om ze volledig te kunnen demonteren. Enkel en alleen op die manier is het immers mogelijk om ze honderd procent correct schoon te kunnen maken. Het spreekt voor zich dat ook de eenvoud waarmee een professionele blender kan worden gereinigd van groot belang kan zijn. In ieder geval zijn dit dus sowieso stuk voor stuk belangrijke factoren om bij stil te blijven staan.

3.) Let ook op de capaciteit van de blender

De vereiste capaciteit waar een professionele blender over dient te beschikken zal voor elke horecazaak anders zijn. Dit is dan ook vooral afhankelijk van de regelmaat waarmee je de blender gaat gebruiken. Het wordt zeker voor gebruik in de horeca altijd aangeraden om gebruik te maken van een blenderkan welke is gemaakt van glas. Deze staat er om bekend zeer duurzaam te zijn en kan bovendien ook op een erg eenvoudige manier gereinigd worden. Dat is echter niet alles.

Wat daarnaast namelijk ook te denken van de capaciteit waarover ze dient te beschikken? Het wordt sterk aangeraden om altijd gebruik te maken van een blenderkan die over een capaciteit van ten minste 1 liter beschikt. Een groter exemplaar gebruiken kan uiteraard ook. Ook voor de  capaciteit van je professionele blender geldt dat je vooral even stil moet blijven staan bij de mate waarin er gebruik van zal worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *